۱۴۰۰ جمعه ۲۸ خرداد
احیا قلبی ریوی فقط با دست
فقط با دست بیمار را برگردانید

احیای قلبی و ریوی با دست
ایست قلبی یکی از علت های شایع مرگ و میر در دنیا است. یک فرد ممکن است به دنبال آسیب یا بیماری دچار ایست قلبی تنفسی شود. زمان برای نجات جان این فرد که دچار ایست قلبی و ریوی شده از اهمیت ویژه  برخوردار است که در این زمان شروع سریع اقدامات احیا برای حفظ زندگی اش ضروری است.

چطور شروع کنیم؟
هر گونه خطر را ارزیابی کنید. ابتدا صحنه را از نظر هر گونه خطر از جمله ترافیک، خطر های الکتریکی، خطر های مواد مسمومیت زا، خشونت و غیره  را بررسی کنید. اگر فکر می کنید صحنه برای شما امن است به بیمار نزدیک شوید.

اگر صحنه برای شما امن نیست نباید از خود یک قربانی دیگر بسازید، پس تا برقراری امنیت وارد صحنه نشوید.

پاسخ دهی بیمار را بررسی کنید
کنار بیمار قرار گرفته، شانه هایش ضربه بزنید و با صدای بلند دستور های ساده بدهید مثل «اسم شما چیست».

اگر بیمار پاسخگوی شما بود به آرامی علت مشکل ایجاد شده را ارزیابی کنید و اگر بیمار پاسخی ندارد و بیهوش است، نیاز به اقدام فوری دارد.

اگر بیمار پاسخگو نیست بلافاصله از اطرافیان بخواهید با شماره 115 تماس گرفته و درخواست کمک کنند.

تنفس بیمار را ارزیابی کنید
سر خود را خم کرده و 10 ثانیه با دقت به قفسه سینه بیمار نگاه کنید. اگر قفسه سینه به طور طبیعی بالا و پایین می رود و بیمار تنفس دارد وی را در حالت ریکاوری به بغل قرار دهید و در صورت سرد بودن محیط، با یک پتو بیمار را گرم نگه دارید.

اگر بیمار تنفس ندارد یا تنفس های وی نامنظم و گاه به گاه است باید بلافاصله بیمار را به پشت خوابانده و ماساژ قفسه سینه را شروع کنید.

ماساژ سریع و محکم قفسه سینه را شروع کنید
نزدیک بیمار شده و یک طرف وی زانو بزنید. دستان خود را از آرنج صاف کنید، دست اول را روی دست دیگر قرار دهید. حال قفسه سینه را حدود 5 تا 6 سانتی متر به داخل و با سرعت 100 تا 120 بار در دقیقه بفشارید.

دقت کنید بعد از هر فشردن اجازه دهید قفسه سینه به حالت عادی بر گردد تا احیا با کیفیت بهتری انجام گردد.

در فشردن قفسه سینه وقفه ایجاد نشود.

احیای قلبی را تا چه زمانی ادامه دهیم؟

مشاهده علایم بهبودی ( پلک زدن، سرفه، حرکت دست و پا و غیره)

رسیدن نیروهای تخصصی اورژانس

نا امن شدن محیط و احتمال آسیب به امدادگر.

روابط عمومی سازمان اورژانس 115 جهرم

1400/01/25